Laget

Wexiö Brewers

Där har ni namnet på den nya hockeyföreningen i Växjö.

Weixö Brewers är ett lag som är grundat i Lakers Lakejers tidigare hockeylag Lakejhockey.

Vi har under många år deltagit i Växjös högsta korpenserie, men inför säsongen 2017/18 så tog vi det hela ett steg längre och ingår nu i rekreationshockeyserie ( RSHL – Rec Syd Hockeyleague )

Rekreationsserien är till för de lag som vill spela lite mer seriös hockey än på korpen nivå.

Reglerna är desamma som i vanlig hockey men där tacklingar i motsatt färdriktning (openice tacklingar) ej är tillåtet.

RSHL består av i dagsläget 2 serier , Division 1 och Division 2.

I Serien kommer det ingå lag från Blekinge, Skåne samt Småland.

Detta är första gången någonsin som en liknande serie är skapad i södra delarna av Sverige och som dessutom är sanktionerad i Svenska Ishockeyförbundet samt Småland/Blekinge/Skånes Ishockeyförbund. Rekreationshockey är otroligt stort framför allt i Amerika men är något som växer väldigt snabbt här i Sverige och det märks väldigt väl då vi har många lag som knackar på dörren och vill vara med och delta i denna nyskapade serie och spela ”riktig” hockey!

Men vart kommer då namnet Weixö Brewers från?

Faktum är att namnet har en stark koppling till Växjö som stad!
Under slutet av 1800-talet så gjorde det bayerska lagerölet sitt intåg i Sverige, som också blev otroligt populär! Ölen i sig var dock svårtransporterad vid den här tidpunkten och därför så hade nästa varje stad ett eller flera bryggerier, så även Växjö som hade två stycken. Det äldsta låg nere vid Teatertorget i munkenhuset. Detta bryggeri gick tyvärr i konkurs vilket medförde att det startades ett nytt bryggeri precis vid stadsgränsen uppe vid Vattentornet som fick namnet Kristinebergs Bryggeri.  Produktionen gick bra och fick snabbt ett gott rykte i branschen, redan 1890 så fick Kristinebergs bryggeriet den absolut tyngsta kvalitetsstämpeln: Kunglig Hovleverantör!

Trotts detta gick verksamheten inte ihop sig och 1896 såldes verksamheten till en tysk man vid namn Arvid Knöppel.
Arvid föddes i Stockholm och flyttade till Tyskland i unga dar, och hamnade sedan i Växjö av en ren slump.

Det Arvid sedan gjorde för både bryggeriet och framför allt idrotten i Växjö är historia!

Arvid var den person som för första gången någonsin tog hit Tennisen till stan, och lät dessutom den första tennisplanen bli till verklighet i Växjö. Och där vet vi ju också vilka otroligt framgångar detta har fött!

Därför uppkom namnet Weixö Brewers och kommer nu mera vara vårt klubbmärke!

Vårt lag kommer att innehålla spelare med allt ifrån den glade amatören som aldrig tidigare spelat hockey till spelaren som av någon anledning slutat med hockey och saknar tävlingsmomentet som vi får ut av denna serie, vi har spelare allt ifrån den yngsta som är 16 år upp till den äldsta som är 67.

Det är något man verkligen kan kalla för breddidrott!

Skulle ni vara intresserade av att testa på detta eller hänga med att träna så är det fritt fram att ta kontakt med Christoffer ”Coffe” Mattisson för mer information.