Ny hockeyförening i Växjö

Recreation Hockey är något som är enormt stort i Kanada, och som finns i varenda liten stat eller t.o.m stad. Spelformen ger både glada amatörer och för detta aktiva spelare en möjlighet att fortsätta med den idrott man älskar så innerligt. Som sagt, i Kanada är detta väldigt utbrett, precis som även lunchhockey är. Där man på sina middagsraster träffas och spelar lite hockey på sin lunchrast. Något som även det finns i Växjö sedan ett antal år tillbaka.

Men nu kan vi även presentera rekreationshockey i Växjö när klubben Wexiö Brewers startar sin verksamhet under vingarna på supporterklubben Lakers Lakejer. Lakers Lakejer har under många år bedrivit hockeyträningar och korpenspel under sektionen Lakej Hockey. Och Lakej Hockey finns fortfarande som själva grunden till allt detta. Under Lakej Hockey hittar vi nu alltså Wexiö Brewers som kommer att innehålla licensierade spelare och kommer att spela i en liga sanktionerad av Svenska Ishockeyförbundet, och administreras av distrikten Småland, Skåne och Blekinge.

Ligan heter RSHL som står för Rec Syd Hockey League. Ligan är uppdelad i två divisioner, 1 och 2 och Wexiö Brewers kommer att spela i Div 1. Nu drar vi vårt strå till stacken för att bredda hockeyn i Sverige och framför allt i Växjö. Ligaspelet kommer att dra igång under oktober månad och vi hoppas givetvis att så många som möjligt kommer och stötta oss.