Seger i premiären

Premiären är avklarad mot derbykonkurrenten Tingsryd Eagles!

Resultatet skrivs till slut till 13-7 för Wexiö Brewers, som inkasserar säsongen första seger.

Period 1
Matchen börjar i ett väldigt bra tempo där Wexiö Brewers snabbt tar tag i taktpinnen.
Filip Nilsson, som efter matchen blev utsedd till matchens lirare, drar igång målskyttet redan efter fyra minuter.

Detta följs upp av fortsatt bra press och styrspel från Brewers som ökar på sin ledning till 2-0 efter att Elliot Soprani får öppen kasse efter ett riktigt smörpass från Alexander Gerthsson.

Tingsryd Eagles kommer tillbaka in i matchen och har ett par riktigt bra uppstickare efter 2-0 målet, men William Sundler i hemmakassen står pall.

Två mål till faller in för Brewers under första perioden. 3-0 målet görs av Wexiös stabile back Marcus Wiberg med ett slagskott från blå som letar sig hela vägen in i nätmaskorna. 4-0-målet görs av Uldis Lundin, en av giganterna i kväll, som snubblar fram genom Tingsryds backar och i fallet drar iväg ett skott rakt upp i krysset.

Första perioden slutar 4-0 och skotten 14-9 till Brewers.

Period 2
Brewers fortsätter de första minuterna lika inspirerande och aktivt som hela första perioden var. De drygar ut sin ledning till 5-0 genom Pontus Jenebeck.

Men här efter detta händer något. Wexiö Brewers drar på sig en onödig utvisning då man spelar med en man för mycket på banan. Tingsryd äter sig nu in i matchen och reducerar till 5-1 i powerplay.

Brewers tappar spelet fullständigt och får ingen ordning på varken byten, humör eller inställning. Samtidigt så trycker Tingsryd ännu hårdare och får Brewers i rejäl gungning. Detta resulterar i att Tingsryd, under en fyraminutersperiod, gör hela tre mål till och reducerar till 5-4.

Wexiö Brewers tar en välbehövlig time out för att försöka hitta tillbaka till det fina spelet man hade under första perioden. Timeouten verkar ha gett effekt, för Brewers hittar omgående tillbaka till det fina spelet och gör här efter fyra raka mål. Man går fram till ledning med 9-4 innan Hesa Fredrik ringer för periodvila.

Skotten i period 2 slutar 11-8, totalt 35-17.

Period 3
Sista perioden börjar med en stenhård kamp där Filip Nilsson i Brewers och Pierre Malmberg i Eagles åker ut två minuter vardera för roughing. När utvisningarna är över reducerar Tingsryd med två snabba mål fram till 9-6 och tankarna i Brewers går direkt tillbaka till period två.

Men vem kliver fram om inte Elliot Soprani, som nästan på egen hand kliver runt på Tingsryds högersida, in på mål och trycker upp pucken rakt upp i krysset över målvaktens vänstra axel. Ett riktigt klassmål och ett viktigt sådant.

Tröttheten på vissa av spelarna i Brewers börjar ta ut sin rätt. Det syns i protokollet då man drar på sig alldeles för många utvisningar i tredje perioden, hela fem stycken närmare bestämt.

Men det är också här matchens gigant Filip Nilsson kliver fram och visar vägen. Trots en man mindre på banan så gör han två raka mål fram till ledning med 12-6 med fem minuter kvar att spela. Här punkteras matchen.

Tingsryd Eagles reducerar till 12-7 innan Pontus Jenebeck avslutar kvällen med segermålet 13-7 efter ett väldigt snyggt dolt skott från blålinjen. Målvakten i Tingsryd har svårt att se det och det som letar sig in under benskydden.

Matchen slutar alltså med seger för Wexiö Brewers med 13-7 med skotten 32-24.

En bra start på säsongen och många fina situationer, samtidigt som det finns en hel del att förbättra inför nästa match som spelas borta mot Jämshög Saints. Nästa hemmamatch spelas den 19 november.

Stort tack till Balco som under denna match agerade matchsponsor. Stort tack till Nocco som hade fått en specialinbjudan till premiären.

Men framför allt ett stort tack till all publik som kom och stöttade oss, trots kylan i den kalla hallen!

På återseende!